Wie ben ik?

Goed zorgen voor een ander,

is eerst goed zorgen voor jezelf!

Wie ben ik?

Ik ben Louise Jansen-Janse de Jonge, getrouwd, moeder van 2 dochters (1994 en 1996).

Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in de zorg. Vooral in de gehandicaptenzorg, maar ook kinderdagverblijf, (speciaal) onderwijs, kinderen met een lichamelijke beperking en via uitzendbureaus ook ervaring in de ouderenzorg en GGZ. Ik heb veel ervaring in het begeleiden van mensen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis).

Ik heb verschillende functies uitgeoefend in de zorg, van roosterplanner, coördinerend begeleidster tot waarnemend manager. Ik ben Z verpleegkundige, met als laatste opleiding HBO Management in de Zorg. Momenteel werk ik partime als operationeel manager in de zorg, waar ik me voornamelijk bezig hou met het organisatorische stuk van het vak.

 

Waarom ben ik als zelfstandige coach gestart?

Ik ben opgevoed met het gezegde: “als het waard is om te doen, is het waard om het goed te doen.” Welke functie ik ook had, ik deed mijn werk met veel passie en stelde hoge eisen aan mijzelf. Ik was/ben een perfectionist. Dit is jarenlang goed gegaan. Maar uiteindelijk ging het mis. Ik liep vast door mijn perfectionisme. Ik was dag en nacht met mijn werk bezig. En dat werkt natuurlijk niet. Dus op een dag was ik op en zat ik thuis. Iets wat ik nooit verwacht had van mezelf. Ik die alles aan kon? Ja, ook mij kon het dus overkomen.

Dit was voor mij het moment om eens na te gaan denken wat ik precies wilde. En dat was een lastige. Tijdens mijn opleiding Management in de Zorg merkte ik al sterk dat er waar ik goed in was en wat ik echt leuk vond om te doen, waar mijn passie lag. Dat waren coachen en organisatorisch bezig zijn.

 

Uiteindelijk contact opgenomen met een coach. Om samen met haar te gaan kijken hoe ik mijn perfectionisme op een goede manier in kon zetten (zonder mijzelf voorbij te lopen) en hoe ik mijn twee passies zou kunnen combineren.

Dit was erg verhelderend. Naar aanleiding van mijn gesprekken met haar, heb ik besloten om in mijn huidige baan een aantal taken af te stoten en minder te gaan werken. Waardoor ik meer rust in mijn werk kreeg en het gevoel had de taak die ik overhield voor de volle 100% goed te kunnen doen, ipv een aantal taken maar half. Dus het organisatorische deel was goed zo.

 

Bleef ik nog wel zitten met het feit dat coachen ook een grote passie van mij is, waar ik niks mee deed. In al die jaren dat ik in de zorg werkte, haalde ik veel plezier en energie uit het coachen/ondersteunen van collega’s, stagiaires, cliënten en ook ouders in hun zoektocht naar kwaliteitsverbetering van zichzelf, de samenwerking en het werk.

Ik kreeg vaak terug van mensen dat ze het fijn vonden om met mij te sparren over zaken waar ze mee zaten. Dat ze door mijn benadering andere inzichten kregen waar ze verder mee konden.

 

Daarom mijn besluit, om naast mijn huidige baan, een eigen coach bureau te starten. En wat kan je dan beter kiezen dan iets waar je al veel ervaring in hebt en goed kunt? Vandaar dat ik Coach in de Zorg ben geworden.

Omdat ik genoeg kennis en ervaring in huis heb om daadwerkelijk andere mensen te helpen/ondersteunen in hun zoektocht.