Wie ben ik?

Goed zorgen voor een ander,

is eerst goed zorgen voor jezelf!

Wie ben ik?

Ik ben Louise Jansen-Janse de Jonge, getrouwd, moeder van 2 dochters (1994 en 1996).

Ik heb meer dan 20 ervaring in de zorg. Vooral in de gehandicaptenzorg, maar ook kinderdagverblijf, (speciaal) onderwijs, kinderen met een lichamelijke beperking, in de ouderenzorg en GGZ. Ik heb veel ervaring in het begeleiden van mensen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis).

Ik heb verschillende functies uitgeoefend in de zorg, van roosterplanner, coördinerend begeleidster tot waarnemend manager. Ik ben Z verpleegkundige, heb een aantal jaar geleden de opleiding HBO Management in de Zorg gevolgd. Onlangs heb ik de opleiding tot professioneel coach gevolgd aan de academie voor innovatief trainen. Momenteel werk ik partime als operationeel manager in de zorg, waar ik me voornamelijk bezig houd met het organisatorische stuk van het vak.

 

Waarom ben ik als zelfstandige coach gestart?

Ik ben opgevoed met het gezegde: “als het waard is om te doen, is het waard om het goed te doen.” Welke functie ik ook had, ik deed mijn werk met veel passie en stelde hoge eisen aan mijzelf. Ik was/ben een perfectionist. Dit is jarenlang goed gegaan. Maar uiteindelijk ging het mis. Ik liep vast door mijn perfectionisme. Ik was dag en nacht met mijn werk bezig. En dat werkt natuurlijk niet. Dus op een dag was ik op en zat ik thuis. Iets wat ik nooit verwacht had van mezelf. Ik die alles aan kon? Ja, ook mij kon het dus overkomen.

Dit was voor mij het moment om eens na te gaan denken wat ik precies wilde. En dat was een lastige. Tijdens mijn opleiding Management in de Zorg merkte ik al sterk wat ik echt leuk vond om te doen, waar mijn passie lag. Dat was coachen.

 

Uiteindelijk contact opgenomen met een coach. Om samen met haar te gaan kijken hoe ik mijn perfectionisme op een goede manier in kon zetten (zonder mijzelf voorbij te lopen) en hoe ik iets met mijn passie zou kunnen gaan doen.

Dit was erg verhelderend. Naar aanleiding van mijn gesprekken met haar, heb ik besloten om in mijn huidige baan een aantal taken af te stoten en minder te gaan werken. Waardoor ik meer rust in mijn werk kreeg en het gevoel had de taak die ik overhield voor de volle 100% goed te kunnen doen, ipv een aantal taken maar half. Dit werkte voor mij een stuk beter.

 

Daarnaast wilde ik nu echt wat met mijn passie coachen gaan doen. In al die jaren dat ik in de zorg werkte, haalde ik veel plezier en energie uit het coachen/ondersteunen van collega’s, stagiaires, cliënten en ook ouders, in hun zoektocht naar kwaliteitsverbetering van zichzelf, de samenwerking en het werk.

Ik kreeg vaak terug van mensen dat ze het fijn vonden om met mij te praten over zaken waar ze mee zaten. Dat ze door mijn benadering andere inzichten kregen waar ze verder mee konden.

 

Daarom mijn besluit, om naast mijn huidige baan, een eigen coach bureau te starten. En wat kan je dan beter kiezen dan iets waar je al veel ervaring in hebt en goed kunt? Vandaar dat ik Coach in de Zorg ben geworden.

Omdat ik genoeg kennis en ervaring in huis heb om daadwerkelijk andere mensen te helpen/ondersteunen in hun zoektocht.

 

Onlangs heb ik mijn de opleiding tot professioneel coach afgerond. Hierdoor heb ik nog meer expertise (in de vorm van interessante methodes, modellen en werkvormen) in huis gekregen om jou te helpen.